Over mij

De methodiek van Buro Rotzorg is gestoeld op de persoonlijke ontwikkeling van zijn initiatiefnemer, Tineke Meijer:

“Buro Rotzorg is ontstaan vanuit de wens mijn persoonlijke ervaringen te delen. Ik kom van oorsprong uit een zogenaamd ‘mannenberoep’, en het thema empowerment in het algemeen en vrouwen in mannenculturen in het bijzonder is wat me gedreven heeft Buro Rotzorg op te richten.

Van nature ben ik  faalangstig en heb ik aanleg voor depressiviteit. Ruim twaalf jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met klimmen. Het greep me onmiddellijk. Wat een fantastisch nieuw avontuur! Deze sport bleek voor mij ook nog eens een ontzettend therapeutische werking te hebben. De rauwe confrontatie met mijzelf tijdens het klimmen bleek helend. Eerst alleen in het klimmen, maar later leerde ik diezelfde technieken en handvatten ook toe te passen buiten het klimmen.

Mijn natuurlijk gevoeligheid voor depressiviteit kreeg zodoende steeds minder ruimte. Het thema grensbewaking, wat voorheen als vrouw in een mannencultuur zo op de voorgrond stond, verdween als sneeuw voor de zon. Zonder dat ik me daarvan bewust was, straalde ik kennelijk iets anders uit.
Kortom, klimmen veranderde alles! En dat doet het nog steeds.
Klimmen duwt mij nog altijd, iedere keer opnieuw, uit mijn hoofd en in mijn lichaam. In mijn kracht. In de ervaring. In de flow!”