Over mij

‘Klimmen is de ultieme metafoor voor leven. Pas wanneer je vallen als wezenlijk onderdeel accepteert, is ware groei mogelijk.’ 
– Tineke Meijer

IMG_0983

De methodiek van Buro Rotzorg is gestoeld op de persoonlijke ontwikkeling van haar initiatiefnemer, Tineke Meijer (ervaringsdeskundige, 39). Na het behalen van haar conservatoriumdiploma werkte zij als muzikant, componist/arrangeur en docent. Tien jaar later gooide ze met Buro Rotzorg het roer volledig om. Vanaf 2016 volgde zij verscheidene cursussen en trainingen in de cognitieve gedragstherapie, angstbehandeling en coaching/counseling om haar ervaringsdeskundigheid kracht bij te zetten.

“Buro Rotzorg is ontstaan vanuit de wens mijn persoonlijke ervaringen te delen. Van nature ben ik  faalangstig en heb ik aanleg voor depressiviteit. Ruim twaalf jaar geleden kwam ik in aanraking met klimmen. Wat een avontuur!
De sport bleek voor mij een therapeutische werking te hebben. De rauwe confrontatie met mijzelf tijdens het klimmen werkte enorm helend. Later leerde ik die technieken en handvatten ook toepassen in mijn dagelijks leven.

Mijn natuurlijke gevoeligheid voor depressiviteit kreeg steeds minder ruimte. Na klimmen volgden meer adventure sporten zoals: golf- en kitesurfen.
En of ik nou aan een rotswand bungel, of overeind probeer te blijven op een golf: het flow-aspect wat deze sporten gemeen hebben en de mate waarin ze focus, vertrouwen en overgave vragen, zorgen keer op keer voor een overweldigende en leerzame ervaring. 

Natuurlijk ben ik nog wel eens bang. Maar een groot verschil met vroeger is dat ik mezelf nu beter kan kalmeren. En dat ik weet dat ik op ieder moment weer kan oefenen en mijn gedachten kan uitdagen. De angst neemt dan altijd weer af!’ 

IMG_1517_2