Over onze coaching

Over_Onze_Coaching

“Ben je gelukkig?” 
We vragen dit vaak aan elkaar. Iedereen wil tijdens zijn leven geluk ervaren. Geluk is, net als liefde, vanuit het denken moeilijk vast te pakken. Maar als we het Ervaren, herkennen we het meteen. Bij Buro Rotzorg spreken we in plaats van geluk over Flow. Oftewel: je één voelen met de ervaring in het moment. Die bewuste ervaring, en niet het denken erover, is wat ons rijker en wijzer maakt.

Iets wat ons vaak weerhoudt om onbevangen te ervaren is angst. Angst ervaren we allemaal, in meer of mindere mate. De meest basale en algemene zijn: doodsangst, anticipatie-angst en ontmaskeringsangst.

Doodsangst is de meest functionele van de drie, en het makkelijkste te reguleren. Hoogtevrees en valangst zijn afgeleiden hiervan. Anticipatie-angst. De angst voor het onbekende, soms moeilijk te negeren maar altijd overbodig achteraf. Immers, wanneer een nieuwe ervaring vervelend blijkt, dan nog had je niets aan de anticipatie-angst vooraf. Je kunt alleen maar dealen met het moment. De angst vooraf maakt de ervaring niet anders. Maar de meest complexe is de angst voor ontmaskering. De stille vennoot, die niets dan narigheid brengt. De angst om te laten zien wie je werkelijk bent. Of eigenlijk, wie je dènkt dat je bent.

Kenmerkend voor angst in het algemeen, is dat vermijding averechts werkt.

Angst hoeft niet overwonnen! Je moet haar alleen leren hanteren en reguleren. De klimsport is daarvoor een enorm effectief middel. Klimmen confronteert je met je angsten en duwt je in je kracht. Een magische combinatie!

De confrontatie met angst speelt dus een centrale rol in de werkwijze van Buro Rotzorg. Dit gebeurt op actieve wijze en vanuit de lichaamsbeleving. We werken met de thematiek angst en kracht, op een manier die dicht aansluit bij de levenssfeer waar het probleemgebied ervaren wordt.

Zo zal een kind dat onzeker is, een coaching krijgen die er op is gericht in de context van zijn ervaringswereld (school, vriendjes, ouders) weer tot zijn kern en in zijn kracht te komen.
Een vrouw werkzaam in een typische mannencultuur zal in de coaching begeleid worden om meer vanuit haar intuïtie en authenticiteit te ageren, in plaats van vanuit assimilatie aan de man. 

Kijk voor ons huidige aanbod in het menu.